Není nad orosenou „desítku“. Anebo si raději vychutnáte vícestupňový mok? Bez ohledu na vaše chuťové preference platí fakt, že nejlepší pivo je to, které si sami vyrobíte. Možná jste to doposud netušili, ale lahodný nápoj si můžete doma uvařit i bez předchozích zkušeností. Pořiďte si moderní domácí minipivovar, sadu ingrediencí a položte základy domovarnictví. České zákony umožňují výrobu až 200 litrů piva pro vlastní potřebu za rok – proč toho nevyužít?

Možností, jak v domácích podmínkách uvařit pivo, je samozřejmě více. V podstatě si vystačíte s několika základními pomůckami, které pravděpodobně leží i ve vaší kuchyňské lince. A podrobných návodů najdete na webu víc než dost… Počítejte však s tím, že touto cestou se k prvotřídnímu výsledku dostanete mnohem později. Výroba piva sice není složitá, dosažení kýžené chuti je kumšt. Naštěstí existují zařízení jako domácí pivovary Braumeister.

Pivovary Speidel Braumeister byly navrženy s ohledem na jednoduché použití v domácích podmínkách. Odborníci je považují za naprostou špičku, cení si precizního zpravování dílů a intuitivního ovládání. Navíc jde o jediné pivovarské varny s plynulou cirkulací sladové kaše při ohřevu díla. Neznamená to nic jiného, než automatické míchání ode dna nádoby.

Rozhodnete-li se pro domácí výrobu piva, budete si muset obstarat kvalitní ingredience. Zda si je objednáte na základě seznamu dle oblíbeného receptu, nebo vsadíte na některou z předpřipravených sad značky Speidel, je na vás. A pak už se jen řídit instrukcemi v manuálu.

Vaření piva s domácím minipivovarem Braumeister je snadné a zábavné. O většinu procesu se stará varna – dokonce reguluje časy a teploty. V případě potřeby manuálního zásahu vás okamžitě upozorní.

Příprava mladiny trvá přibližně půl dne. Poté se pivo nechává kvasit. Hlavní dozrávání probíhá 3-5 dní, poté mok dozrává po dobu cca 2-5 týdnů ve vhodných nádobách (lahve, sudy, KEGy).

Nadchli jsme vás? Vše potřebné o vaření piva najdete na pivovary-braumeister.cz.