Za okny už začíná podzim a to znamená jediné, létu už odzvonilo. Dřív se stmívá, po ránu je docela zima, musíte si na sebe obléknout kromě trička mikinu nebo bundu. Podzim zkrátka klepe na dveře a je nutno mu přizpůsobit také jídelníček. Podzimní jídelníček zajistí, že budete opravdovým chlapem a ne jen unavenou troskou.

Depresivní podzim

Změna počasí sebou nese také depresivní období, které není pro nikoho moc příjemné. Nedivíme se, doba dovolené, grilování a zahradních večírků skončila, teplo a sluníčko brzo ráno taky. Když je venku zima, uvařte si něco dobrého, teplého a vydatného. Hned ten podzim budete snášet lépe.

Dýně – podzimní záležitost

Dýňová polévka je dnes už neodmyslitelně spjata s podzimem. Řekneme-li podzim, mnohým se vybaví nejen barevné listy a ranní mrazíky, ale taky dýňová polévka. Jde o hustou a vydatnou polévku, která poslouží nejen jako večeře, ale také jako vydatný oběd. A taková dýňová polévka s chilli bude chutnat všem, kteří mají rádi ostrá jídla. Umí posílit imunitní systém, obsahuje železo, vápník, vitamíny skupiny B a spoustu dalšího.

Dopřejte si steak

Červené maso je dobré do svého jídelníčku zařadit, o tom žádná. Vyzkoušet můžete steak, hovězí maso na zelenině nebo jakkoliv jinak tepelně zpracované maso. Když k tomu přidáte ostré koření, jídlo vás krásně prohřeje také zevnitř. A kdo má rád pálivá jídla, nepohrdne jistě chilli, zázvorem nebo jiným kořením.

Zelenina

Ta se dá jíst během každého ročního období. Na podzim se hodí do vašeho jídelníčku zařadit řepu, kapusty, zelí, mrkev a pokrmy z nich. Uvařit si můžete například kyselé zelí, mrkvovou polévku nebo právě hovězí, které uděláte na zelenině. Získáte tak nejen zdravé živiny a vitamíny, ale také chutné jídlo, které vás postaví na nohy a nějaké podzimní chmury spolehlivě zažene.